Kitöltési útmutató

1. Hol tudok jelentkezni?

Online felületen keresztül. A MATE által készített jelentkezési oldal (ahová majd a csatolmányokat is feltölthetik) hozzávetőleg július végétől lesz elérhető. Bővebb információ hamarosan!

2. Mi a jelentkezés határideje?

A jelentkezések határideje: 2021. augusztus 19.

3. Fizetős-e a képzés, milyen tandíjat kell fizetni?
A képzés államilag finanszírozott, tehát az előírt követelmények teljesítése mellett, amely Magyarországon minden alapképzésre vonatkozik (legalább 2,76-es átlag az adott félévben és két félév átlagában félévente legalább 18 teljesített kredit…..)

4.Milyen gyakran, milyen időtartamban lesznek megtartva az előadások és hol konkrétan ?
Az eddigi gyakorlataink alapján heti rendszerességgel tartottuk a határon túli konzultációkat péntek délután – szombat egész nap.
A képzés hossza 6+1 félév.

5. A kért dokumentumok a jelentkezéshez csak sima fénymásolatok legyenek vagy kell hitelesiteni is őket ?
A dokumentumokról hitelesített másolat, illetve ha az eredeti szlovák nyelvű, akkor magyar hiteles fordatás is kell mellé.

6. A BSc. titulus eléréséhez kötelező lesz nyelvvizsga letétele  ?
Magyarországon a BSc diploma mellé szükséges a középfokú nyelvvizsga, a határon túliaknál, ha az ország hivatalos nyelvén (pl. szlovák, szerb…) érettségizett a jelentkező, akkor azt elfogadjuk a diploma kiállításánál nyelvvizsga helyett. Ha magyar tannyelvű iskolába járt a jelentkező, de az arról szóló bizonyítványa két nyelvű, vagy van szlovák nyelvű része, akkor azt is hasonlóan tudjuk beszámítani a nyelvvizsga helyett.